Vaste Beugels – Ortho Diamantlaan – Leiden

Vaste Beugels

Vaste Beugels

Een vaste beugel wordt ook wel een blokjesbeugel of slotjesbeugel genoemd. Deze beugel is voor iedereen geschikt ook wanneer nog niet alle kiezen zijn doorgebroken.

Deze kan niet uit de mond worden gehaald. De Damon brackets worden op de tanden geplakt. Door de slotjes loopt een veerkrachtige thermische draad en vaak moeten er elastieken gedragen worden om de kaakstand en de positie van de kiezen te verbeteren.

Elke maand moet er een controle in de praktijk plaats vinden om de voorgang te beoordelen en eventueel nieuwe draden te plaatsen of aanpassingen te doen.

Om te voorkomen dat de slotjes eraf gebeten worden moet het dieet aangepast worden. Je kunt geen harde dingen eten tijdens de behandeling anders breken deze slotjes eraf.

Verder is de mondhygiëne super belangrijk. Bij een slechte mondhygiëne zal het glazuur beschadigd raken. Soms is dan voortijdig de beugel verwijderen een noodzaak als er sprake is van een slechte mondhygiëne. De kosten zijn afhankelijk van de persoonlijke situatie en de wensen.  Kosten en codes zijn te vinden op de pagina tarieven en op site van de de NZA .