Beugel EHBO – Ortho Diamantlaan – Leiden

Beugel EHBO

Beugel EHBO

Pijnklachten
Als u buiten onze praktijkuren het praktijknummer ( 071 – 362 74 87)  belt, dan kunt u via de voicemail een boodschap inspreken of

een whatsapp bericht sturen naar 071 – 362 74 87. Wij proberen u dan zo spoedig mogelijk te bereiken. Dit  is uitsluitend bedoeld voor ernstige pijnklachten die niet kunnen wachten tot de praktijk weer geopend is. Het niet kunnen komen op een afspraak, en het verzetten van afspraken of een bracket er af zonder ernstige pijn e.d. behoren hier nadrukkelijk niet toe. Hiervoor kunt u tijdens openingstijden bellen of u kunt ten alle tijden een mail sturen naar : info@orthodiamantlaan.nl of een bericht via Whatsapp 071-362 74 87 

Beugel stuk
Als de beugel in het weekend stuk gaat maar geen pijnklachten veroorzaakt, dan kunt u na het weekend bellen om een afspraak met ons te maken om de beugel weer te repareren.

Beugel EHBO
Problemen met de beugel zijn soms zelf op te lossen. Dit is met name handig tijdens vakanties of in het weekend. Er volgen nu een aantal tips. Mocht dit niet lukken kunt u ons ook altijd bellen. In het weekend kunt u een boodschap achter laten op de voicemail.

 

Draad prikt in de wang Vaak is het mogelijk om met een nagelknippertje of iets dergelijks een stukje van de draad af te knippen. Lukt dit niet, doe er dan een bolletje beugelwas of suikervrije kauwgom op en bel voor een afspraak.
Los slotje (bracket) Als het niet erg stoort kun je deze laten zitten en bellen voor een afspraak. Als het losse slotje wel stoort, doe er dan wat beugelwas op of suikervrije kauwgom en bel voor een afspraak.
Los elastiekje Knip alles wat stoort of los zit eraf en bel voor een afspraak.
Losse band om een kies Als je er geen last van hebt, bel dan na het weekend voor een afspraak.
Losse (uitneembare) beugel is kapot of doet erg pijn Laat de beugel uit en bel voor een afspraak. Meestal kan de beugel gerepareerd/aangepast worden.
Losse beugel drukt op het tandvlees De beugel uitlaten en bellen voor een afspraak. Er moet iets van de beugel worden afgeslepen.