Orthodontie behandelingen – Ortho Diamantlaan – Leiden

Orthodontie behandelingen

Orthodontie behandelingen

Het eerste contact

U kunt zich op onze website inschrijven of telefonisch aanmelden. Daarna maken we een afspraak in de kliniek voor een eerste kennismaking en er zal besproken worden wat uw wensen zijn en de mogelijkheden.

U kunt ook een virtueel consult met uw mobiel uitvoeren zodat u een rapport krijgt over uw gebit. Binnen 24 uur ontvangt u een voorlopig advies geven over de mogelijkheden. Om een definitief behandelplan te kunnen maken moeten we een afspraak in de praktijk maken.

Vooronderzoek

Hierna volgt een vooronderzoek, dat zal bestaan uit het maken van twee Röntgenfoto’s, een 3D mondscan en mond- en gezichtsfoto’s met een digitale camera. 

Op basis van deze gegevens zal de behandelaar een definitief behandelplan maken. Dit behandelplan wordt met u besproken, waarna we kunnen overgaan tot een behandeling.

Controles

Als we met Aligners behandelen dan maken we gebruik van de Scanbox die u mee krijgt. Op deze wijze kunnen we u goed begeleiden. Zie pagina Dental Monitoring.

Voor alle andere behandelingen komt u een keer per maand voor controle.

Het einde van de behandeling

Aan het eind van de behandeling worden de brackets of de attachments verwijderd en een retentiebeugel (nachtbeugel) gemaakt.